ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ

Τι Πιστεύω

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τίμησε με την πρότασή του να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η απάντηση δεν ήταν απλή υπόθεση. Δεν βγαίνεις εύκολα από μία εκλογική μάχη, ώστε να μπεις χωρίς σκέψη στην επόμενη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που εκτός από εμένα, έχει γνώση όλων των επεισοδίων των δημοτικών εκλογών, κυρίως αυτών που εκτυλίχθηκαν πίσω από τον ορατό κόσμο των μέσων και του διαδικτύου. Πριν αποφασίσει να με τιμήσει με την πρότασή του, μέτρησε τα πάντα σε ό,τι αφορά και εμένα και τις δυνατότητές μου να συμβάλω στην προσπάθειά του. Οφείλω λοιπόν να αντιμετωπίσω θετικά την εμπιστοσύνη που μου δείχνει για μία ακόμη φορά.

Image

Μπορώ να υποστηρίξω ότι ποτέ δεν έδωσα μία μάχη καιροσκοπικά, ούτε βρέθηκα σε ένα αξίωμα, με το μυαλό μου στην επόμενη εκλογή. Είμαι άνθρωπος των αρχών και των έργων. Και ισχυρίζομαι ότι στο πιο νοσηρό εκλογικό κλίμα που έζησα ποτέ, το απέδειξα. Έχω μάθει να αγωνίζομαι με δύναμη για τις ιδέες μου και να παράγω ορατό και μετρήσιμο έργο.

Εκείνο βέβαια που βάρυνε θετικά στην απόφασή μου είναι ότι νιώθω πως μία εκλογή μου στο κοινοβούλιο, μου δίνει την δυνατότητα να δώσω αγώνα για την πόλη μου αποτελεσματικά. Η λέξη «υπεύθυνα» αποτυπώνει την Θεσσαλονίκη που εκφράζω και θέλω. Μία περήφανη κοινωνία, με αξίες και κανόνες, όπου η διαφορετική άποψη θα γίνεται σεβαστή και ο διάλογος θα φέρνει την λύση. Μία πόλη που θα κοιτάει το μέλλον άφοβα και χωρίς εσωστρέφεια, που θα ζει με υψηλές φιλοδοξίες και θα δίνει ευκαιρίες στους δημιουργικούς πολίτες της και μέριμνα στις πραγματικά ευπαθείς ομάδες. Έναν τόπο στον οποίο ο λαϊκισμός δεν θα βρίσκει γόνιμο έδαφος, καθώς θα τον ανταγωνίζονται η παιδεία, η αξιοπρέπεια, η αφοσίωση και ο πλούτος των ανθρώπων του.

Ο αγώνας αυτός δεν εξαντλείται στο δημοτικό συμβούλιο, ειδικά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφώσει η απλή αναλογική και το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συμφωνήσαμε ότι εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα παραμείνω και στον δήμο ως δημοτικός σύμβουλος. Νιώθω ότι σε μία τέτοια περίπτωση, δουλεύοντας για την «μεγάλη εικόνα» ως βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα έχω έναν ρόλο που θα ανταποκρίνεται στις πολιτικές διαστάσεις της προηγούμενης υποψηφιότητάς μου και θα αποδειχθώ πιο χρήσιμος και πιο αποτελεσματικός στην κοινή προσπάθεια της αυτοδιοίκησης για την πόλη. Οι πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος, τα νεοεκλεγμένα δημοτικά συμβούλια του, οι νέοι δήμαρχοι και ιδιαίτερα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μπορούν να υπολογίζουν ότι σ΄ εμένα θα βρουν μία δυνατή και επίμονη φωνή που θα συνηγορεί σε ό,τι συγκεντρώνει συναίνεση και αποβλέπει στο καλό της πόλης μας.

Μπαίνω λοιπόν σε έναν νέο και διαφορετικό εκλογικό αγώνα για να συμβάλω με τις δυνάμεις μου σε έναν μεγάλο σκοπό, να βοηθήσω να ανεβεί η Θεσσαλονίκη στο κύμα της πολιτικής αλλαγής που έρχεται. Ζητώ την ενεργό στήριξη και την ψήφο σας, πρώτα στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετά σε μένα.